NAGY ISKOLA KIS DIÁKJAIÉRT ALAPÍTVÁNY
Menő menza az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskolában
EFOP-1.8.5-17
Kedvezményezett neve: Nagy iskola kis diákjaiért Alapítvány
Projekt címe: Menő menza az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskolában
Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00167
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.30.
A támogatás összege: 14 726 913 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:
Az ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Nagy iskola kis diákjaiért Alapítvány kapcsolatának köszönhetően az intézményünk élen jár az egészségtudatos életmód közvetítésében. Fontos, hogy a gyerekek ne csak megtanulják az elméleti tananyagot, de azt a gyakorlatban alkalmazni is tudják.
Pályázati projektünk teljes mértékben illeszkedik az EFOP-1.8.5-17 jelű felhívásban megfogalmazott célokhoz, ezáltal, a Kormány által tervezett „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégiájához, amely célként nevesíti a lakosság egészségének fejlesztését a helyes táplálkozás elősegítését, a fizikai aktivitás növelését a lelki egészség erősítését célzó intézkedéseken keresztül.
Célunk az egészséges életvitellel, életvezetéssel kapcsolatban olyan nagymennyiségű, hiteles információ és tudásbázis átadása, amelyek a gyermekek szemléletformálásának kialakulását nagyban elősegítik. A gyermekek kiegyensúlyozott fejlődésének érdekében fontos, hogy a szülők bevonásával, azok tudatos táplálkozásra nevelésével és mozgásban gazdag életstílus kialakításával hozzájáruljunk a testi, lelki, szellemi fejlődés harmonikus megvalósulásához.
Célunk továbbá, hogy a köznevelésben résztvevő gyermekek intézményi étkeztetésének tárgyi körülményeit úgy alakítsuk ki, hogy az hozzájáruljon az egészséges életmód elsajátításához szükséges készségek és ismeretek megszerzéséhez.
Céljaink eléréséhez szükséges tevékenységek, szolgáltatások:
- Ismeretterjesztő programok az egészséges táplálkozás jegyében
- Szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében
- Közvetlenül az iskolai étkezéshez szükséges eszközfejlesztés az egészséges táplálkozás, illetve az étkezési kultúra fejlesztése érdekében
