Menő menza az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskolában

NAGY ISKOLA KIS DIÁKJAIÉRT ALAPÍTVÁNY

Menő menza az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskolában

EFOP-1.8.5-17

Kedvezményezett neve: Nagy iskola kis diákjaiért Alapítvány
Projekt címe: Menő menza az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskolában
Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00167
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.30.
A támogatás összege: 14 726 913 Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Nagy iskola kis diákjaiért Alapítvány kapcsolatának köszönhetően az intézményünk élen jár az egészségtudatos életmód közvetítésében. Fontos, hogy a gyerekek ne csak megtanulják az elméleti tananyagot, de azt a gyakorlatban alkalmazni is tudják.

Pályázati projektünk teljes mértékben illeszkedik az EFOP-1.8.5-17 jelű felhívásban megfogalmazott célokhoz, ezáltal, a Kormány által tervezett „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégiájához, amely célként nevesíti a lakosság egészségének fejlesztését a helyes táplálkozás elősegítését, a fizikai aktivitás növelését a lelki egészség erősítését célzó intézkedéseken keresztül.

Célunk az egészséges életvitellel, életvezetéssel kapcsolatban olyan nagymennyiségű, hiteles információ és tudásbázis átadása, amelyek a gyermekek szemléletformálásának kialakulását nagyban elősegítik. A gyermekek kiegyensúlyozott fejlődésének érdekében fontos, hogy a szülők bevonásával, azok tudatos táplálkozásra nevelésével és mozgásban gazdag életstílus kialakításával hozzájáruljunk a testi, lelki, szellemi fejlődés harmonikus megvalósulásához.

Célunk továbbá, hogy a köznevelésben résztvevő gyermekek intézményi étkeztetésének tárgyi körülményeit úgy alakítsuk ki, hogy az hozzájáruljon az egészséges életmód elsajátításához szükséges készségek és ismeretek megszerzéséhez.

Céljaink eléréséhez szükséges tevékenységek, szolgáltatások:

  • Ismeretterjesztő programok az egészséges táplálkozás jegyében
  • Szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében
  • Közvetlenül az iskolai étkezéshez szükséges eszközfejlesztés az egészséges táplálkozás, illetve az étkezési kultúra fejlesztése érdekében